2-dnevni trening in spletni tečaj

Javno nastopanje
Online teorija + praktični trening

Postati samozavesten in prepričljiv govorec, z zmožnostjo opazovanja in obvladovanja sebe in poslušalcev, obvladovanje konfliktnih sogovornikov, vzpostavljanje območja zaupanja, ustvarjanje dobrega vtisa – vse to so cilji delavnice z online trenigom.

Vsi udeleženci treninga namreč prejmejo dostope do 4 urnega online teorije nastopanja.

Vsebina online treninga:

 • TEST prepoznavanja svojih komunikacijskih veščin, sproščenosti, prepričljivosti ter empatije

 • PRVI VTIS, ki je izjemnega pomena, saj “vtisne” naše dojemanje drugega, ne glede na resničnost oz. upravičenost. Kako se vidimo mi sami in kako nas vidijo drugi?

 • MOTNJE IN OVIRE PRI KOMUNICIRANJU – saj ste že doživeli, da ste želeli povedati oz. sporočiti nekaj, razumljeni pa ste bili popolnoma drugače… Kadar so naša čustva zelo močna, je naša zaznava informacij iz okolja lahko zelo selektivna. Kaj je tisto, kar nas najbolj ovira pri soočanju različnih mnenj, kako umirimo razburjenega in težavnega sogovornika in predvsem-kako umirimo sebe.

 • SAMOPODOBA – dobra samopodoba in zavedanje lastne vednosti sta temelj dobre komunikacije z drugimi ljudmi. Kakor ravnamo s seboj, kakor in kolikor spoštujemo sebe, svoje znanje, sposobnosti, toliko in tako nas bodo cenili drugi. Zavedanje in zaupanje v lastne sposobnosti je tudi ključ do dobrega javnega nastopanja in bolj polnega življenja.

 • PRIPRAVA NA NASTOP 1, dobra priprava na nastop je izjemno pomembna. Pripravimo se vsebinsko, pa tudi psihično.

 • PRIPRAVA NA NASTOP 2, konkretni napotki iz dolgoletnih izkušenj.

 • NASTOP – In končno-nastop! Kam gledam, ko govorim pred publiko? Kje imam roke? Kako ravnam s pripomočki? Kaj pa, če mi kdo zastavi vprašanje, na katerega nimam odgovora? Kako se gibljem? Kaj pomeni, če v publiki opazim nekoga, ki se mršči? Vsi odgovori na enem mestu!

 • VODENA VIZUALIZACIJA – Udobno se usedite in poslušajte, ko boste imeli čas. Čim večkrat. Uporabite svojo domišljijo in svoje okoliščine. Poskušajte se čim bolj vživeti. Večkrat, ko boste ponavljali vizualizacijo, prej boste na cilju, ki si ga želite!

 • DELOVNI ZVEZKI – Program vsebuje tudi 5 delovnih zvezkov, s katerimi si pomagate pri odkrivanju svojih prepričanj, svojih želja glede nastopanja ter prezentacijskih veščin.

DELAVNICA

Ko udeleženci predelajo online program, se dobimo na PRVEM TRENINGU (šest polnih ur), kamor udeleženci pridejo že pripravljeni vsak s svojo prezentacijo, ki so si jo pripravili v skladu z navodili online programa. Nastopi se posnamejo, udeleženci prejmejo strokovno analizo s priporočili, kaj izboljšati. Opravimo vaje, ki so v pomoč proti tremi

Na DRUGEM TRNINGU (šest polnih ur) opravimo nastope znova, ta dan pa naredimo tudi vaje oz. igre vlog za premagovanje konfliktnih situacij ter trening za odgovore na neprijetna oz. provokativna vprašanja.

Kaj udeleženci prejmejo s takšnim načinom dela?

 • Teorijo si ogledajo, ko imajo čas in so pripravljeni, lahko tudi izven delovnega časa. Online vsem ostane za vedno in je priložnost, da se vedno znova vračajo k posnetkom ter osvežujejo svoje znanje.

 • Naučili se bodo, kako se za nastop, prezentacijo pripraviti. Ne samo z dobrimi PPTji, temveč tudi, kako se notranje naravnati na samozavest

 • Izvedeli bodo, kaj je dobro in pregledno gradivo, kako ga vključujemo med svojim nastopom in kdaj je bolje, da je pozornost obrnjena na govorca

 • Spoznali bodo vaje, s katerimi se bodo znebili treme.

 • S samozavestjo bodo pridobili tudi sposobnost opazovanja svojih čustev, svoje govorice telesa in vzpostavljanja dobrega odnosa s poslušalci. Prav tako bodo znali opazovati občinstvo in spremljati njihovo zavzetost med prezentacijo ter pravilno ukrepati, če je to potrebno

 • Naučili se bodo, kako obvladati nepredvidene situacije ter tudi, kako odgovarjati na vprašanja, kako imeti vajeti nastopa v svojih rokah in se ne pustiti zapeljati udeležencem z nepotrebnimi intervencijami.

 • Spoznali bodo tudi, kako deluje naš um, kdaj se čuti ogroženega in kako to ovira učenje ter spoznali načine za spreminjanje svojih prepričanj.

Največje število udeležencev na delavnici je 12.

Vas zanima več?

Za več informacij, povpraševanja in dogovore sem dosegljiva na telefonski številki 031 787 778 ali preko spodnjega kontaktnega obrazca!