Vedeževanje

Si morete misliti, da je beseda »vedeževanje« med najbolj iskanimi besedami na spletu? Seveda, bolj je družba v stiski, več ko je stresa, bolj potrebujemo uteho, potrebujemo nekaj, česar se lahko oprimemo, kar vidimo kot rešitev. Ampak… Včasih je vedeževanje lahko nekakšno »sidro«, ki nam ga nekdo, ki nas v resnici sploh ne pozna, vstavi v naš sistem razmišljanja in ker smo v pričakovanju izida, delujemo v tisto smer. Pa naj razložim malo bolj, za kaj pravzaprav gre.

Vedeževanje in dobra plat

Svet deluje tako (in vedno več znanstvenih dokazov je za to), da se okoliščine lahko spreminjajo glede na tistega, ki svet opazuje. Kaj to pomeni? Naša pričakovanja, kot opazovalca dogajanja, imajo vpliv na to, kako se bo nekaj razpletlo. Naj povem popolnoma enostavno in z resnično zgodbo.

Moja znanka je bila poročena. Bila pa je precej ljubosumna in kar naprej je govorila, da »ga bo že zasačila«. Ko sem se pogovarjala z njenim možem, je povedal, da mu žena tolikokrat reče, da ima zagotovo drugo žensko, da ga je ta misel že kar malo obsedla. In ja, ta znanka ni čakala dolgo, ko je njen mož zares prišel domov in ji priznal, da ima drugo.

Neka druga moja znanka si želi imeti partnerja. Vedno znova govori: «Jaz bi tudi imela enega takega, fajn moškega. Ampak vsi ta dobri so že poročeni!« Kaj menite, kakšne moške srečuje?

In tako pridemo na vedeževanje. Ženska (ali pa moški) nam npr. pove, da so za nami težke preizkušnje… in seveda vprašamo, kako se bodo razrešile. Če vedeževalka/vedeževalec razbira trenutno stanje naše energije in našo trenutno naravnanost, potem nam ne more napovedati ugodnega razpleta. Kajti – nobena rešitev se ne pojavi na nivoju, kjer je težava nastala.

Zato dobri vedeževalci/vedeževalke ponudijo ENO OD MOŽNIH rešitev oz. razpletov situacije in to tisto, ki je za nas najbolj optimalna. Vstavijo nam torej POZITVNO PRIČAKOVANJE. Ko izvemo za dobro novico, se naša notranja naravnanost takoj dvigne in že nismo več na nivoju, kjer je nastala težava. Ko pa se enkrat dvignemo iz nivoja težav, smo že v stanju uvida rešitve.

Vedeževanje in slaba plat

Kot sem že napisala, pa veliko vedeževalk oz. vedeževalcev zazna trenutno stanje osebe, ki je prišla na seanso in izhajajo iz tega. Ljudje največkrat ne gremo k »šlogaricam« takrat, ko nam v življenju vse gladko teče, ampak takrat, ko smo v težavah. In ko nam napovedujejo dogodke v naših življenjih, izhajajo iz našega trenutnega stanja. Seveda v tem primeru rezultat ne bo dober oz. njihove napovedi ne bodo najbolj optimistične. Tudi tokrat pa (žal) velja enako – ko imamo neko pričakovanje, delujemo v smeri tega pričakovanja, tudi, če je slabo. Zato nas te napovedi na nek način omejijo in nas oropajo drugih možnosti, ki pa vsekakor so!

Izjeme

Seveda pa so izjeme, situacije, ko nanje nimamo vpliva. Smrt v družini, bolezen kakšnega našega družinskega člana, razplet situacije, kjer je vpletenih več ljudi… Takrat res nima smisla, da nam vedeževalke in vedeževalci ponujajo lažno upanje. Vprašanje je le, kako nam to povedo. Tako ali tako pa velja pravilo, da smo mi sami odgovorni zgolj in samo zase, ne za svoje partnerje, starše, polnoletne otroke… In niti ni prav, da na kakršen koli način manipuliramo z njihovimi energijami. Tudi če nekdo od naših bližnjih zboli in ne naredi ničesar za to, da bi se pozdravil, je to njegova/njena odgovornost. Ne moremo siliti in prisiliti nikogar v nič, delujemo lahko le zase in ko smo sami dobro, s tem povlečemo navzgor še druge.

Velikokrat pa se tudi zgodi, da se zdi razplet neke situacije slab, potem pa se čez čas izkaže, da je bilo to pravzaprav dobro za nas. Le da takrat, ko smo doživeli »neuspeh« tega še nismo vedeli – da je vse samo za naše najvišje dobro.

Torej – vedeževanje da ali ne?

Sama sem obiskala veliko »šlogaric«. Sploh takrat, ko sem bila v čustvenih stiskah in me je zanimalo, kako se bodo stvari razrešile. In enkrat sem doživela, da sem po obisku ene od njih odšla domov z izjemno slabim občutkom. Prav spati nisem mogla, kot bi mi vstavila neko negativno podobo in v meni se je bil boj, ali je to resnica, ali naj zaupam drugemu glasu v meni, ki mi je govoril drugače. Potrebovala sem kar nekaj časa, da sem se znebila te »vstavljene« misli in od takrat sem nekoliko bolj previdna. Zaupam sebi in verjamem, da s pozitivno vizualizacijo, s pozitivnim pričakovanjem, lahko vplivam na svoje življenje.

Lahko pa – ko greste na pogovor in ko vam vedeževalka/vedeževalec napove vašo prihodnost vprašate, ali je to edini možni izid. In kaj bi morali storiti, da bi bilo drugače. Pa boste takoj vedeli, pri čem ste.

Vaja za lastno vedeževanje

Prav tako pa vam zaupam še eno dobro tehniko, s katero si lahko pomagate sami, če ste v dvomih, kaj storiti. Če se npr. odločate med tremi stvarmi, katere se lotiti, napišite vse tri na list papirja. Vsako odločitev na svoj list papirja. Potem pa te liste položite na tla tako, da ne vidite, kaj piše na katerem od listov. Za hip zaprite oči in nekajkrat globoko vdihnite in izdihnite. Potem v mislih zaprosite za modrost, da se boste najboljše odločili. Stopite na prvi list in opazujte svoja čustva. Stopite na drugi list in se opazujte. Kaj čutite? In potem še na tretji list, prav tako se opazujte. Prepričana sem, da boste brez pomoči vedeževalk na dragih telefonskih linijah vedeli, kaj je najboljša izbira za vas – ker vam bo to povedalo vaše telo. Ki najbolje ve, kaj je dobro za nas.

Pa še to – še enkrat si želim to zapisati. Vsaka stvar, ki se nam zgodi, se nam zgodi z razlogom. In vsak dogodek, ki se zdi slab, nosi v sebi nekaj dobrega. Večkrat se to pokaže šele čez čas, vendar pa – ko bi znali in zmogli nekoliko bolj brezpogojno sprejemati svet, dogodke, ljudi, bi živeli mnogo lažje. Težko nam je sprejeti, da nismo najpametnejša bitja, ki imamo lahko vse pod svojim nadzorom. Smo čudovita bitja, vendar znotraj nas obstaja še nekdo, ki je daleč pametnejši od naše pameti. To je naše notranje bitje, ki mu ne pustimo do besede in namesto da bi mu prisluhnili, se raje zatekamo k vedeževalkam in vedeževalkam. In še enkrat-nekateri so res odlični, so kot terapevti in balzam za naše duše. So pa tudi takšni, ki nam lahko naredijo več škode, kot koristi.

Pa srečno!

Moja samopodoba je moja odločitev

Dvanajst posnetkov, s katerimi si boste lahko pomagali spremeniti svoje življenje. Ti posnetki so del velike zgodbe, ampak začeti je potrebno z malim, da bi lahko zraslo veliko!

VEČ O SERIJI