DELAVNICA
Kako izzive spreminjati v osebne zmage

Na kateri strani bi radi bili? Na strani zmagovalcev življenja, ali…

online v živo, 19.6.2024 od 18.31 – 20.31

Izzivi so in izzivi bodo

Včasih nam uspe obvladovati izzive z lahkoto, drugič spet nas posrkajo skrbi in ne vidimo rešitve.

Dejstvo je, da izzivi v naših življenjih so. In bodo. Dejstvo je tudi, da lahko okrog sebe vidimo različne ljudi – tiste, ki se vedno znova postavijo na noge in se iz neprijetnosti naučijo lekcije življenja in takšne, ki jim to ne uspeva.

Lljudje smo različni

Nekateri se izzivov lotijo razumsko, drugi čustveno. Kako pa je najboljše?

Najboljša je srednja pot. Ko uskladimo čustva in razum.

Navajeni pa smo, da se na izzive odzivamo tako, KOT SMO NAVAJENI.

Naš um namreč ne mara sprememb in čeprav marsikdaj delujemo sebi v škodo, vztrajamo pri enakih vzorcih obnašanja.

Na vsak izziv je mogoče pogledati z več različnih zornih kotov. Predvsem je pomembno zavedanje, da na nivoju, kjer je nastala težava, ni rešitve!

Obstajajo orodja in sistemi za soočanje z izzivi, njihovo razumevanje in sporočilnost, preobračanje ter iskanje rešitve.

Na delavnici KAKO IZZIVE SPREMINJATI V OSEBNE ZMAGE, se boste naučili petih sistemov soočanja z izzivi in kako jih spremeniti v osebne zmage!

»Uau, delavnica je zares transformativna! Ugotovila sem, kako sem “zaciklana” v določen način razmišljanja in ne vidim ven. Hvala za vsa orodja sproščanja negativnih čustev ob soočanju s problemi!«

Maša

Kako bo potekalo delo na delavnici?

Vsebina in kaj vse bomo predelali

1. KAKO DELUJE NAŠ UM

Pregledali bomo 10 najbolj pomembnih lastnosti delovanja uma. Zakaj se odločamo rutinsko? Zakaj se je tako težko spremeniti? Zakaj se mi vedno znova vrivajo negativne misli, da bo šlo vse še bolj narobe?

2. KAJ DOLOČA MOJ REZULTAT?

Na enak ali podoben izziv se ljudje odzovemo različno. Za nekoga je to “nič posebnega”, za drugega “ne bom zmogel”. To, kako vidim nek izziv, je zame resnica. Lahko spremenim ta pogled? Si lahko olajšam življenje?

3. ORODJA ZA UMIRJANJE

Spoznali bomo orodja, s katerimi si lahko hipno pomagamo pri umirjanju. Kajti, šele ko se umirimo, se lahko lotimo iskanja dobrih rešitev. Odločitve, ki smo jih sprejeli v močnih čustvenih stanjih, največkrat niso najboljše. Uporabili bomo orodja PEAT, EFT, hitro progresivno sproščanje mišic, tresenje, zaslon…

4. TUDI UM IŠČE REŠITEV

Pri iskanju rešitev in preokvirjanju izzivov, je dobro, da zadovoljimo naš um. Ta namreč išče rešitev in ne da miru, dokler je ne najde. Včasih ga je potrebno “odrešiti” iskanja. Kako to naredimo?

5. NAČRT OZ. POT OD IZZIVA DO REŠITVE

Pet načinov, kako se lahko lotimo izziva:

1. REŠILNI PAS

2. CLL STRATEGIJA

3. TRIJE STOLI

4. NA KAJ IMAM VPLIV

5. REALNI OPTIMIZEM

Za koga je ta delavnica dobra izbira?

Pravzaprav za vsakogar, ki se sooča z izzivi, majhnimi ali velikimi in ki si želi ostajati tudi sredi razburkanega morja v svoji notranji moči.

»Neverjetno, kako lahko samo malo drugačen pogled na situacijo spremeni vse! Meni so ta orodja pomagala tudi pri vzgoji otrok. Imam najstnika in od delavnice pri Saši je najin odnos stokrat boljši. Hvala!«

Ani

Moja izkušnja

»V življenju sem imela že kar nekaj izzivov. Včasih sem jim rekla “težave”, zdaj rečem izziv, ker sem uspela spremeniti svoj pogled nanje.

Naučila sem se tudi, da v vsaki neugodni situaciji lahko najdem neko sporočilo, neko učenje zame. Na primer, ločitev me je naučila, da se nimam dovolj rada, da se ne zavedam tega, da sem “fajn ženska”. Rak me je naučil, da sem tudi jaz lahko nemočna, da lahko sprejemam darila, pozornost, ljubezen drugih ljudi, brez, da bi se zato počutila dolžno dati kaj v zameno.

Naučila sem se odpuščati in sprejeti dejstvo, da ne morem in ne želim imeti vsega pod kontrolo, da ne morem vsega sama, da moram drugim ljudem dopustiti, da se učijo iz svojih napak.

Mnogo lažje bi mi bilo, če bi poznala vsa ta orodja, ki jih poznam zdaj. Ampak nikoli ni prepozno! Živeti nameravam še dolgo in še veliko priložnosti bo, da bom vse svoje znanje pri reševanju izzivov, ki mi hodijo naproti, uporabila. Morda tako dobro, da izzivov sploh ne bom prepoznala kot takšne, bodo le še, kot pravijo, “zanimiv pogled”.«

Saša

Bodite z mano!

Cena delavnice je samo 49,10 eur + ddv

Delavnica bo potekala preko platforme ZOOM od 18.31 do 20.31. Posnetek bo dostopen en teden.

Na dan delavnice prejmete povezavo, prej pa še opomnik, da nanjo ne pozabite

Cena za udeležbo na delavnici vključuje tudi gradivo, ki ga prejmete tri dni prej, da si ga lahko natisnete.

49,10 € + DDV

(skupaj 59,90 €)

Po prijavi preverite svojo elektronsko pošto, saj včasih moja sporočila vrže v koš. Če ne boste našli potrdila o prijavi na delavnico, pišite na podpora@sasaeinsiedler.si